Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kaposvár éve

2009.03.18

A Lovas Akadémia SC Kaposvár klubelnöke, Dr. Hafner József a kapospontnak elmondta: a Mesterek Tornája több mint két évtizede íródó sikertörténete egy újabb komoly fejezettel bővül, hiszen az idén első alkalommal egy rangos, két csillagos nemzetközi díjugrató viadalt szerveznek a rendezvény keretein belül

Kép Az előzetes nevezések alapján nevezési csúcs várható: már csaknem 150-en jelezték részvételi szándékukat, és 25 külföldi lovas is szerencsét próbál majd a március 20-a és 22-e között rendezendő viadalon. A házigazdák azért bíznak benne, hogy a magyarok is jól helytállnak majd ezen az erőpróbán.

Az eddigi legkomolyabb díjazás

A versenyszámok legjobbjait között mintegy 13 millió forintot osztanak szét. Ez már akkora összeg, amire harapnak a nemzetközi élmezőny tagjai is. Ennek érdekében a pályákat nemzetközi csapat alakítja majd ki.

A Mesterek tornája után április elején rendezik a fedett pályás országos díjugrató bajnokság döntőjét. Ha pedig sikerrel zárulnak a tárgyalások, június első felében egy Világkupa-szintű nagy nemzetközi ugróverseny lesz a szabadtéri pályán.

2009-ben egyebek mellett a díjugrató országos bajnokság összes döntőjének Kaposvár adhat otthont, de itt lesz a díjlovagló és a military szakág idei fináléja is.

 

"Úgy tűnik, végre beérett az az elképzelésünk, hogy a Lovas Akadémia a magyar lovassport egyik központi bázisa legyen, és több szakágban is itt rendezhessük meg a magyar bajnokságokat" mondta Dr. Hafner József.

"- Nem csak a rendezvény-szervezés, hanem a képzés is nagyon fontos: a közelmúltban a lovas oktatással foglalkozó egyetemek együttműködési szerződést kötöttek egymással és a Magyar Lovas Szövetséggel, és az a cél, hogy egységes tematika alapján képezzék a jövő szakembereit. Mindebben központi szerepet szánnak Kaposvárnak. A tervek között szerepel az is, hogy a Lovas Akadémia olimpiai kiképző-központ legyen, az öttusázók és a díjugratók támogatják a tervünket.”

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.