Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lovas Világjátékokat Magyarországra!

2009.03.14

 

Kép

Lázár Vilmos az új megbízatás ellenére nem hagy fel a versenyszerű fogathajtással, ennek megfelelően szeretne kiemelkedően szerepelni augusztusban a kecskeméti kettesfogathajtó világbajnokságon. A hétszeres világbajnokot 313-ból 303-an támogatták az elnökválasztáson, melyen egyedüli jelölt volt a korábbi elnök, Farkas Sándor visszalépése után.

Az elnök rövidtávú célként említette, hogy a lovassport presztízsén emelni kell. Ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy minőségi terméket kell előállítani - erre példaként a decemberi Lovas Világkupát hozta fel -, kiszolgálni a közönséget, a sajtót és a szponzorokat is, mert csak így lehet előbbre jutni.

További feladatként említette a politikai lobbi erősítését, a teljes körű együttműködést, mert mint mondta, ő lovaságazatban gondolkodik. A szakmai műveltség elősegítésével kapcsolatban kifejtette, hogy bár jó a helyzet, mert biztosított az egyetemi és szakmunkásképzés, de ennek a szövetség kezében kell összpontosulnia, hogy egységes legyen az oktatás, a tanterv, illetve megfelelő szakemberek vegyenek részt a képzésben.

"Csak ezekért a rövidtávú célokért nem vállaltam volna az elnöki posztot. Kellett valami magasztos cél, amely mögött az egész lovastársadalom felsorakozik. Ez pedig az, hogy Magyarország Lovas Világjátékokat rendezzen. Persze lehet, ez sosem valósul meg, de olyan cél, amelyért érdemes dolgozni" - jelentette ki Lázár.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.