Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Overdose simán győzött volna a Haydock Parkban

2009.06.08

Bár több tucatnyi hívének megvolt már a repülőjegye, és legalább százan követték volna példájukat, az ismert sajnálatos események miatt végül csak néhányan indultak útnak, írja a pannoniaoverdose.hu.

Overdose a Kincsem Parkban - elpatkolták

Közülük is többen inkább egy környékbeli meccset választottak, mint bosszankodni Dózi hiányán. E szempontból a Haydock Park ideális helyen található, félúton Manchester és Liverpool között, de alig kőhajításnyira van Wigan és Bolton is. Mások felmentek Sunderlandbe, drukkolni Fülöp Marciék bennmaradásáért.

A PannoniaOverdose.hu természetesen a Haydock Parkot választotta, ahol 1898 óta tartanak versenyeket. Ez a százezer fontos díj friss még itt, 1965 és 2007 között a Sandown Parkban futották, és a két félmillió fontos ascoti sprintfutam legnagyobb előversenyének számít. Oly híres zsokék nyerték, mint Steve Cauthen, Willie Carson, Frankie Dettori és a nemrég hazánkban járt Lester Piggott.

Végül 9 ló maradt állva, a programban még szerepelt a nagy favorit, a 3 éves Amour Propre, aki eddigi öt versenyéből a négy utóbbit megnyerte, s őszi ascoti győzelme után három hete Newmarketben ismételt. A 7 éves Borderlescott, a megismételt párizsi futam harmadikja, a tavalyi verseny másodikja volt a második sansz, akit akkor csak az a Fleeting Spirit tudott megverni, aki Párizsban benn maradt a boxban, de utána negyedik lett a kaliforniai Santa Anitában az egymillió dolláros Breeders’ Sprintben. Borderlescott két és fél hosszas harmadik volt Newmarketben Amour Propre mögött, ám idomárja utóbbit végül lejelentette. A 144 oldalas lóverseny napilap, a Racing Post szerint a mély pálya miatt, amit viszont nem tapasztaltunk. Annál fogósabb volt az a pár enyhe emelkedő és lejtő, ami angliai szokás szerint színesítette az 5 furlongos, 1000 méteres távot.