Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Trükkös módszerek

2009.05.23

Az Inforádió nyomán

Biztonsága érdekében ma már többet költ Overdose-ra tulajdonosa, ám korábban a hároméves csődör tartása sem volt költségesebb, mint más lovaké. Mikóczy Zoltán az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: a ló védelme, amióta a média is foglalkozik vele, komoly összegeket emészt fel.

Overdose élete - az index filmje

Nem lenne jó, ha ellopnák

Overdose-nak szüksége van a nyugalomra, ezért nem biztonsági őrök védik, más módszerekkel próbálják megakadályozni, hogy rosszakarói ártsanak neki - magyarázta Mikóczy Zoltán.

Az egyik módszer - tette hozzá a tulajdonos -, hogy a lovat nem a saját bokszában helyezik el, hanem egy másikéban. Ez az olyan támadók ellen válhat be, akik nem ismerik Overdose-t, csak a neve alapján próbálják meg beazonosítani.

Veretlen

Overdose legutóbb Rómában futott, a Globe III-as besorolású versenyen csaknem 40 ezer, összesen eddig 167 ezer eurót keresett tulajdonosának. A ló tavaszig pihenőt kap, első formába hozó versenye húsvét hétfőn lehet Münchenben, június elején pedig rajthoz áll Ascotban, a három legnagyobb európai sprintverseny egyikén.

A hároméves angol telivér eddig minden versenyét megnyerte, igaz, a párizsi Prix de L'Arc de Triomphe-on futamát leállították, mivel az egyik ló beragadt a startnál. Mivel Overdose végigfutotta a távot, csapata úgy döntött, nem indítja el a megismételt futamon, amelyen a francia Marchand d'Or győzött.